Visie op duurzaamheid

De drang om bij te dragen aan een betere, schonere wereld is me met de paplepel ingegoten. Met een bioloog als vader leerde ik als kind al om zorg te dragen voor alles wat bloeit en groeit. Ook kan ik me de “Stop zure regen”-stickers in de vorm van een stopbord, halverwege de jaren 80, nog goed herinneren. Het plakken van deze stickers op lantaarnpalen is misschien wel mijn eerste actie geweest voor een duurzame leefomgeving.

Het enthousiasme om met klimaatbestendigheid, circulaire economie en duurzame energie aan de slag te gaan, is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Onder andere door een duik in het Great Barrier Reef (Australië) en de komst van mijn twee dochters. Ik gun hen een duurzame leefwereld én een blik op prachtige wereldwonderen zoals de Australische onderwaterwereld, die door klimaatverandering worden bedreigd.

Hofstad Advies & Organisatie adviseert op het gebied van duurzaamheid, coördineert duurzaamheidsprojecten en organiseert evenementen.