Organisatie evenementen

Leuk, bijzonder en goed. Aan deze eigenschappen moeten de bijeenkomsten en evenementen die ik organiseer voldoen. Ik wil deelnemers van onze evenementen een mooie, memorabele dag bezorgen en eventuele opdrachtgevers ontzorgen.

November 2016 organiseerde ik in opdracht van de projectleider Gelderse Natuur en Milieufederatie de landelijke slotbijeenkomst van hét energiebesparingsproject in de huursector: Stook je Rijk. In een goedgevulde zaal in het Utrechtse Stadskantoor beleefden de bezoekers een informatieve en inspirerende avond. Zij werden getrakteerd op de belangrijkste resultaten van vijf jaar Stook je Rijk, een estafettewissel tussen oude en nieuwe bloggende wethouders, een interview met Aedes en de Woonbond, een heus Tweede Kamerverkiezingsdebat en de bekendmaking van de Stookjerijktrofee 2016 (de beste en meest groene prestatieafspraken tussen gemeente, woningcorporaties en huurders). Dit alles onder het genot van muzikale begeleiding, een buffet, een ludieke column en een afsluitende borrel.

In 2010 heb ik het initiatief genomen om een uitdagende hardloopwedstrijd te organiseren. Sinds dat jaar organiseer ik samen met een enthousiast bestuur, talloze supervrijwilligers en flink veel betrokken sponsoren Molenhoeks Makkie. Al vanaf het eerste jaar deden er ruim 1000 deelnemers mee. Iedere editie proberen we alle deelnemers een topwedstrijd te bezorgen. Zowel de serieuze wedstrijdatleten als de recreanten. Dat doen we door het evenement goed te organiseren met een zwaar, uitdagend parcours over de heide en door de bossen, met livemuziek langs het parcours en met de nodige ludieke elementen. Dat we daar tot nu toe in geslaagd zijn blijkt wel uit onze uitverkiezing tot ‘Leukste hardloopevenement van Nederland 2012’ en uit de vele enthousiaste reacties van deelnemers op social media.

In 2016 was er voor het eerst sinds acht jaar weer een Nijmeegse Fiets4daagse. Samen met voormalig hardloopmakker Tim van Os heb ik dit fietsevenement nieuw leven ingeblazen. En met succes. In het laatste weekend van augustus hebben 1250 deelnemers de prachtige omgeving van Nijmegen ontdekt en genoten van al het moois en lekkers dat deze regio te bieden heeft.